In 2013 we made a pivotal decision to move our headquarters, which was dictated by our rapid growth. Our choice was in line with the slogan: “all together”, because until that point we had had an office and a shop floor in two different locations.

Daniel Dec
Vice President of the Board

NEW HEADQUARTERS

The building in ul Półłanki 22, which we selected for the project, was able to meet all of our needs: 3,368 of warehouse and shop floor space and 537 sqm of office and dining space.
While the warehouse and shop floors seemed to be well suited to our needs, the office space required some work to adjust it. The space called for improvements both on the functional and aesthetic side to showcase the company as a leading player in the market of interior design and furniture manufacturing for shopping centres. We collaborated on the project with a former employee of ours, Michał Głuszak, who runs his own MG Interior Studio and had designed our former office space. The new design was created with an active participation of our full-time designers, who joined the work on the image of the company and the interior design of our office.

The major goal of ours was to deliver a unique design that showcases the company and to provide graphic designs to facilitate visual communication. The functional side was just as important: we adjusted our interiors to provide the necessary number of desks in order to serve the needs of each and every division in the company. The challenge was all the greater, as we wanted to avoid interfering with the structure of the building. The results were just perfect, and we pulled down a few partitions only.
The collaboration resulted in a ground-breaking design in which almost all furnishings (except for lighting and office chairs) were manufactured by ourselves in collaboration with our contractors. We follow the same procedure to deliver furniture to our Clients. We used the same modus operandi to carry out the construction, refurbishment and assembly work as part of which we pulled down or moved several partitions, changed the floors, replaced water and sewage and electrical fittings, and installed linings and decorations on the walls and ceilings.
The flagship components in the entire design are the reception desk and dining/common areas.

RECEPTION DESK
Our design, even though it raised some controversy, is more than perfect, as it provides a reception desk that showcases the brand and catches the eye right upon the entry to the building. The reception desk is also a great feat in terms of delivery.

 

 

 

 

 

 

 

 

DINING ROOM

In turn, the dining room was to be a place integrating all employees. Hence, its size and character – a bit industrial, yet warm and inviting to relax during a break from work. A characteristic motif in this place is the “mural” on the walls that symbolizes the company as a whole and applies the characteristic image motives used by the company.

OFFICES
The offices of the Boards of Directors and the Chief Accountant were a great challenge for the designer. As a result of numerous debates and fittings, arrangements which were stylistically simplified with respect to the rest of the office were created. Less colors and a more subdued overall image were applied. The main elements of visual identification have also been preserved – a combination of rhombuses in a system picturing the business cluster – as a broadly defined co-operation for a common purpose

 

 

 

 

 

Employee posts show a dominance of colors designed to make rooms more user-friendly. The walls, apart from graphic images of our implementations, have eye-catching rhombus compositions referring to the patterns of impossible figures used by the company in visual communication.

 

 

 

 

 

The whole project has an individual, unconventional character, fully reflecting the business that the company is leading and making our new office unique in the market.

The scale of change is best evaluated by comparing the original state to the final effect:

Reception

 

 

 

 

 

 

Dining room

 

 

 

 

 

One of the office rooms

 

 

 

 

 

Office

 

 

 

 

 

 

„Open space”

 

Corporate Gym